Pages

Ads 468x60px

24 Kasım 2012 Cumartesi

İncir Reçelli Çörek

Malzemeler
5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

.
Hazırlanışı

Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin.
Bir süre kabarmasını bekleyin.
Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.
Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin.
2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın.
Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
İncir Reçelli Çörek yemek tarifleri .

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız