Evinizde pasta canavarınız mı var? Bu tarif tam sizlik. Böğürtlenin mayhoş tadı ve nefis görüntüsüyle, hazırlayacağınız bu yaş pastaya bayılacaksınız.
Malzemeler:
• 3 yaprak jelâtin
• ½ limon suyu
• 600 gr böğürtlen
• 100 gr labne peyniri
• 5 çorba kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı böğürtlen likörü
• 2 çorba kaşığı böğürtlen şurubu
• Hazır Pandispanya
Yapılışı:
1. Jelâtini sıcak suyun içine koyun ve karıştırarak eritin, yarım limon suyunu da ilave edin.
2. 250 gr böğürtleni mikser de püre haline getirin, labne peynir ve toz şeker ilave ederek karıştırın. Eritilen jelâtine bu karışımı ekleyin.
3. Sütü bir kaba alın ve içine böğürtlen likörünü ve böğürtlen şurubunu ekleyip karıştırın.
4. Pandispanya kekini 2 ye bölün ve süt, şurup ve likörlü karışımda ıslatın.
5. Pandispanyanın arasına hazırladığınız püreyi yayın ardından diğer keki üzerine kapatın ve püre yayın tekrar dolapta yaklaşık 3 saat bekletin.
6. 3 saatin ardından donmuş olan pastanın üzerine böğürtlen,çilek ile süsleyebilirsiniz.
Not: Dondurulmuş böğürtlerinizi buzdolabınızın alt rafına alarak, buzu çözüldükten sonra kullanabilirsiniz.
Likör kullanmak istemiyenler şurubu 1ölçü daha arttırarak kullanabilirler.
Jelatin bulamayanlar böğürtlenli jöle kullanabilirler.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder