Sağlığın ve enerjinin habercisi yumurta ve ıspanak bir araya gelirse ne olur sizce? Benim tarifimle nefis bir ziyafete dönüşür tabiî ki.:) Eğer sahur vakitlerinizde enerji verecek sağlıklı bir tarif arıyorsanız size bu tarifimi öneririm. Hem lezzetli hem de enerji deposu bir tarif.
Malzemeler
• 650 gr ıspanak
• 2 diş sarımsak
• 600 gr patates
• 200 gr süt kreması
• ½ yemek kaşığı tereyağı
• 4 yumurta
• 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 soğan
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Patatesleri kabuklarıyla birlikte tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
2. Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ince bir şekilde doğrayın.
3. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın doğradığınız soğan ve sarımsakları bu yağda kavurun.
4. Ispanağın saplarını ayıklayıp yıkayın ve iyice süzdükten sonra soğanlı karışıma ekleyin.
5. Tencerenin kapağını kapatın ve 8 dakika pişirin.
6. Ispanak piştikten sonra üzerine süt kremasını, tuz ve karabiberi ekleyip ıspanağın iyice çekmesini bekleyin ve ocağı kapatın.
7. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde dilimleyin.
8. 4 adet sufle kabını tereyağı ile yağlayın.
9. İlk önce doğradığınız patatesleri sufle kablarına paylaştırın.
10. Üzerilerine ıspanaklı karışımı paylaştırın.
11. Her bir sufle kabındaki ıspanağın ortalarına hafif çukurlar açın.
12. Yumurtaları 1’ er adet olmak üzere açtığınız çukurlara kırın.
13. Önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
14. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder