Pages

Ads 468x60px

30 Ağustos 2012 Perşembe

Peynirli Akıtma Tarifi

Peynirli Akıtma
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
İnce doğranmış yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
2 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ ve 2,5 su bardağı ılık süt ekleyerek mikser ile 3 dakika çırpın. Beyaz peynir rendesini ve yarım demet maydanozu ekleyin, karıştırıp üzerini kapatın ve ılık bir ortamda 1 saat kadar bekletin. Hafif yağlanmış tavaya birer kepçe hamur dökerek arkalı önlü pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız