Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Ahududu Reçeli


Reçelsiz kahvaltı sofrası olmaz elbette. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçip, kış için nefis kahvaltılıklar hazırlamanın zamanı geldi. Kış aylarında nefis tadıyla kahvaltılarınıza yazı getirip sizi şenlendirecek ahududu, aynı zamanda iyi bir kan yapıcıdır ve mevcut kanı temizler. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.
Ahududu Reçeli

Malzemeler
•    500 gr ahududu
•    350 gr toz şeker
•    2-3 damla limon suyu
Yapılışı
1.    Ahududuları (Frambuaz) yıkayın ve bir tencereye alın.
2.    Üzerine toz şeker ekleyip 1 gece bekletin.
3.    Ertesi gün kısık ateşte şeker eriyinceye kadar arada karıştırarak pişirin.
4.    Şeker eridikten sonra limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
5.    Reçeli temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Ahududu (Frambuaz) çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir. Bu reçeli taze ahududu (frambuaz) bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün.
•    Reçelinizin kıvamlı olmasını istiyorsanız, kavanozunuzu kıvam alıncaya kadar güneşte bekletebilirsiniz.
•    Güneşte bekletmek istemiyorsanız, ocaktan almadan önce istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar karıştırarak kaynatmaya devem edebilirsiniz.
•    Şeker miktarını değiştirerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız