Kendi ekmeğininizi kendiniz yapmayı seviyorsanız ve alışılmış ekmek tatlarının dışına çıkmak istiyorsanız, balkabaklı ekmeği denemenizi tavsiye ediyorum. Ağızda dağılan ve güzel bir kokusu olan Balkabaklı Ekmek akşam yemeklerinde yada çay saatlerinizde çayın yanında tüketebileceğiniz nesif bir ekmek tarifidir…
Malzemeler
• 1 kg un.
• 3 dilim haşlanmış balkabağı
• 1 paket yaş maya
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 10 adet kurutulmuş domates
• 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
• 1 çorba kaşığı kekik
• Tuz, Su
Yapılışı
1. Unu derin bir kaba alın ve ayrı ir yerde maya,süt, tozşeker, kekik ve tuzu iyice karıştırın.
2. Mayalı karışımı una ekleyip harmanlayın.
3. Sıvıyağ, püre haline getirilmiş bal kabağı, haşlanıp doğranmış domates, ve ceviz ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
4. 2 saat dinlendirip, dilediğiniz gibi bir kek kalıbına yerleştirin.
5. Önceden ısıtılmış 200 ºC fırında 45 dk. pişirin.
6. Fırından alıp üzerini bezle örtün ve 10-15 dk. dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder