Besin değeri bakımından oldukça yüksek bu cevizli ekmek sofralarınıza bir ışık gibi doğacak! Bağırsak ve rektum kanserini önlemeye yardımcı buğday aynı zamanda mideyi, beyni ve gözü kuvvetlendirir. Çavdar unu ise içerdiği gluten isimli madde sayesinde hamurun kabararak esnek ve yumuşak olmasını sağlamaktadır. Stresle mücadele etmek, genç kalmak, günün yoğun temposunu yorulmadan atlatmak için ise adres hepimizinde bildiği gibi yulaflı yiyecekler olmalı. Ceviz, beyne benzeyen şekliyle adeta anlama ve kavramayı güçlendirdiğini ifade ediyor. İşte bütün bu yararlı tahılları ve daha fazlasını bir arada bulabileceğiniz bir tarif sunuyorum. Cevizli ekmek ile sağlıklı yaşamanın tadını çıkarın…
Malzemeler
• 100 gr buğday unu
• 100 gr çavdar unu
• 50 gr yulaf unu
• 1 paket instant maya
• 1 yemek kaşığı susam
• 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
• 1 yemek kaşığı keten tohumu
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• ½ su bardağı ceviz içi
• Tuz
Yapılışı
1. 250 ml. suyu makinenin pişirme haznesine alın ve diğer tüm malzemeyi bir kapta harmanlayarak ekmek makinesine aktarın.
2. Makinenin pişirme programını 3 saate ayarlayın.
3. Yoğurma ve mayalanma işlemi bitince hamurun üzerine yulaf ezmesi serpin ve pişirmeye bırakın.
4. Pişen ekmeği makineden alın ve soğuyana kadar bekleyin.
5. Soğuyan ekmeği kalıptan çıkarın ve sevdiklerinize sunun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder