Muzlu ekmek Meksika mutfağına ait bol cevizli koyu kıvamlı lezzetli bir ekmek çeşitidir ve genellikle sabah kahvaltılarında çeşitli meyveler eşliğinde ikram edilir. Bende bu nefis ekmeği denediğim andan beri hayranı oldum diyebilirim. Bir ısırıkta damağımda oluşan yoğun muz tadı ve cevizin aroması çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim. Sizinde beğeneceğinize inandığım Cevizli Ve Muzlu Ekmek işte o nefis tarifi…
Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 4 yemek kaşığı soya yağı
• 2 yumurta akı
• 1 çay kaşığı vanilya konsantresi
• ¼ çay kaşığı tuz
• 3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
• 1 çay bardağı şeker
• 1 su bardağı Amerikan pirinci kepeği
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yapılışı
1. Muzları soyun ve mutfak robotunda püre haline getirin.
2. Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp hepsini bir harmanlayın.
3. Şeker ve yağı ayrı bir kabta mikser ile 1 dakika boyunca çırpın.
4. Üzerine yumurta aklarını ilave edin ve 30 saniye daha karıştırın.
5. Mikserin hızını düşürün ve sırasıyla unlu karışımı, püre haline getirdiğiniz muzu ve vanilyayı ilave edin.
6. Her eklemeden sonra iyice karıştırın.
7. En son olarak dövülmüş ceviz içinide ekleyip karıştırın.
8. Hazırladığınız ekmek kalıbına dökün.
9. 250 C’ye ayarlı fırında 60 dakika pişirin.
10. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
Notlar• Ekmeğin pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe kürdan batırın ve çıkarın kürdan çıktığında temiz ise ekmek pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder