Güzel bir bekleyişin ardından kahvaltı sofralarınıza damaklarınızı tatlandıracak çikolatalı kiraz reçeli. Çay saatlerinde de tost ekmeklerinizi kızartıp üstlerine sürüp misafirlerinize ikram edeceğiniz bir tarif adıyla şaşırtacak, tadıyla büyüleyecek.
Malzemeler:
• 600 gr dondurulmus vişne
• 600 gr dondurulmuş kiraz
• 1 paket limon tuzu
• 500 gr reçel şekeri
• 50 gr kahveli çikolata
• 4 yemek kaşığı vişne suyu
Yapılışı:
1. Vişne ve kirazı temizleyip yıkayın, ardından saplarını ve çekirdeklerini çıkartın.
2. Vişneleri blendır dan geçirip püre haline getirin.
3. Vişne püresini ile ikiye böldüğünüz kirazları limon tuzu, reçel şekerini geniş bir tencereye ilave edin.
4. Öncelikle sürekli karıştırarak kaynatın, ardından orta ateşte 3 dk daha kaynatmaya devam edin.(reçelin köpüğünü kaşık yardımıyla alın)
5. Çikolatayı elinizle küçük parçalara bölün ve sıcak reçelin içine atıp eritin.
6. Çikolatalar eridikten sonra, vişne suyunu ilave ederek karıştırın.
7. Reçelin fazla soğumadan kavanozlarınıza doldururun ve kapaklarını sıkıca kapatın.
8. 5 dk baş aşağı bekletin ve sonrasında kavanozları çevirip soğumaya bırakın.
9. En az 1 hafta sonrasında yemeye başlamanızı öneririm.
Afiyet Olsun.
Not: Reçel kavanozlarınızı çok sıcak olmayan havadar bir yerde muhafaza ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder