Deniz ürünleri arasından genellikle balık yemeyi tercih eden biri olarak bazen evdekilerin yoğun istekleri üzerine bende farklı tarifler yapıyorum. Bunlardan çoğu da karidesli tarifler oluyor. Mesala bu yazımda sizlerle paylaştığım Karidesli Makarna tarifim gibi...
Malzemeler
• 2 kişilik makarna
• ½ tabak pişmiş karides
• 1 ½ yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 ½ yemek kasığı tereyağı
• 2 diş sarımsak(çok küçük doğranmış)
• 4-5 yemek kasığı limon suyu
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 tatlı kasığı tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayın ve suyunu süzün.
2. Büyük bir tava içerisinde sarımsak, tereyağı ve zeytinyağını, sarımsağın rengi değişmeden çok az pişirin.
3. Tuz, karabiber ve karidesleri üzerine ilave edin.
4. Daha sonra karideslerin üzerine makarnayı ilave edin.
5. Limon suyunu, limon kabuğu rendesini(dilerseniz) ilave edin.
6. İyice karıştırın ve servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder