Kahvaltı tabağınızda zevkle yiyebileceğiniz pratik bir okadarda lezzetli. İçine peynir, reçel ve acıka gibi lezzetler ekleyerek damak zevkinize uygun tatlandırabilirsiniz.
Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 buçuk su bardağı un
• Yarım su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz
• Margarin.
Yapılışı:
1. Geniş bir kabın içine un, su ve sütü çırpın.(topaklanma kalmasın)
2. Yumurtayı da ekleyip (kek hamurundan) biraz daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.
3. Teflon tavanın içine 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin.
4. Yağ eridikten sonra tavaya 1 kepçe krep hamurundan dökün ve yayın.
5. Her iki tarafını da çevirerek pişirin sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder