Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Patatesli Ekmekler


Bu minik patates ekmekleri alıştığımız ekmeklerden biraz farklı tabi. Birazcık da kurabiye gibi… Ama ne kurabiye kadar tatlı nede ekmek kadar tuzlu… Kısacası sıcacık bir çayın yanında kahvaltılarınızda yada çay saatlerinizde yemeye doyamayacağınız limon ferahlığında yumuşacık lezzetli bir ekmek çeşiti…
Patatesli Minik Ekmekler
Malzemeler
•    1/3 su bardağı bal
•    ½ tatlı kaşığı tuz
•    2 orta boy patates
•    1 yemek kaşığı kabartma tozu
•    1/3 su bardağı süt
•    ¼ su bardağı zeytinyağı
•    1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
•    Aldığı kadar un
Yapılışı
1.   Patatesleri haşlayın ve çatalla iyice ezin.
2.   1 su bardağı unu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
3.   Üzerine sıvıyağ, limon kabuğu rendesi, bal ve püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyip yoğurun.
4.   Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
5.   Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
6.   Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verip tepsiye dizin.
7.   Önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ılınmaya bırakın.
8.   Ilındıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız