Pages

Ads 468x60px

22 Eylül 2012 Cumartesi

Patlıcanlı Poğaça


Alıştığınız poğaçalara farklı lezzetler katıp yiyenlere süprizler yaşatmaya ne dersiniz? Bu hafta sonu kahvaltınız için patlıcan ve peynirin bir arada farklı lezzet kattığı bu nefis poğaçaları hazırlayarak kahvaltı sofralarınızda farklı lezzetleri tatma keyfi yaşayabilir ve yaşatabilirsiniz..
Patlıcanlı Poğaça
Malzemeler
•    1 adet yumurta
•    70 gr tereyağı
•    2 yemek kaşığı süzme yoğurt
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 paket kabartma tozu
•    2 su bardağı un
İç Malzemesİ İçin
•    ½ kg bostan patlıcanı
•    150 gr beyaz peynir
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin
•    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
•    1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
1.   Un, yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve yumuşatılmış tereyağını yoğurma kabına alın ve karıştırın.
2.   Karışımı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3.   Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
4.   Bostan patlıcanlarını çok küçük doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.
5.   Bekleme süresinden sonra suyunu süzün.
6.   Beyaz peyniri bir kaba rendeleyin.
7.   Zeytinyağını tavada ısıtın ve süzdüğünüz patlıcanları bu yağda kavurun.
8.   Kavurduktan sonra ılınmaya bırakın ve ılındıktan sonra peyniri ilave edip karıştırın.
9.   Hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve elinizle yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
10. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırıp hamurlara dilediğiniz şekli verdin.
11. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı fırın tepsisine dizin.
12. Üzerine yumurta sarısı sürüp, dövülmüş ceviz serpin.
13. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
14. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız