Malzemeler
• 350 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
• 2 adet sivri biber
• 1 adet domates
• 2-3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
• Kekik
• Domates salçası
• 1 paket spagetti makarna
• Harmanlamak için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• Parmesan peyniri ya da kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır ve tavuk etleri eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp dilimlenir ve tavuklara eklenir. Domatesin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Tencereye eklenip karıştırılır ve domatesler eriyinceye kadar çevrilir. Biraz domates salçası, tuz, baharat ve sıcak su eklenip tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan inmesine yakın haşlanmış bezelyeler eklenir. Makarna tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülüp 2 kaşık sıvıyağ ile harmanlanır. Çatalla döndürülerek kuş yuvası şekli verilir. Ortalarına tavuklu harç paylaştırılır. Üzerine parmesan peyniri ya da kaşar rendesi serpilip 170 °C fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder