Domateslisinden, zeytinlisine, çikolatalısından meyvelisine çeşit çeşit ekmekler hazırlamak ve evdekilerin de benim gibi iştahla yediğini görmek bana büyük bir keyif veriyor. Bu seferde vişnelisini hazırladım ve aynı keyfi yaşadım ve sizinde yaşamanız için bu pratik tarifini paylaştım :)
Malzemeler
• 6 yemek kaşığı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 250 gr labne peyniri
• 6 yemek kaşığı sıvıyağ
• 350 gr un
• 150 gr kurutulmuş vişne
• 1 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket vanilya şekeri
• 125 gr toz şeker
Üzeri için
• 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
1. Süt, labne peyniri, sıvıyaği yumurta ve toz şekeri derin bir kapta iyice karıştırın.
2. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya şekeri ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Kurtulmuş vişneleri de ekledikten sonra 2-3 dakika daha yoğurun.
4. Hamuru kabından çıkarın ve unlanmış tezgahta tekrar yoğurun.
5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve elinizle şekil verin.
6. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
7. Önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
8. Sevdiğiniz reçeller eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz içerisine damla çikolata ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder