Pages

Ads 468x60px

18 Eylül 2012 Salı

Yengeçli Fettucini


Yengeç eti sevenlere muhteşem ve tadına doyulmayan bir lezzet sunuyorum bugün Dünya Makarna günününşerefine. Gün içerisinde de yapıp yiyebileceğiniz bu tarifi, akşam yemeklerinizde de yaparak kısa sürede bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. İşte Yengeçli Fettucini tarifi:
Yengeçli Fettucini
Malzemeler
•    1 paket fettucini
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    2 diş sarımsak
•    1 çay bardağı süt
•    1 avuç parça yengeç eti
•    Parmesan peyniri
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Tereyağını eritip 2 diş sarımsağı 2 dk. kadar kavurun.
2.    Sarımsakları çıkarıp, yağa yengeç parçalarını, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyin.
3.    3 dk. kadar kaynattıktan sonra rendelenmiş parmesanı ekleyin.
4.    1 dk. kadar ocakta pişirin ve haşlanmış fettucinileri tavaya 2 kaşık suyundan da koyarak ekleyin.
5.    Daha sonra karıştırıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız