Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması


Sofralarımızın en gözde yemekleri olan zeytinyağlı tariflerden birini daha paylaşıyorum sizlerle. İşte Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması. Zengin bir iç ile doldurulmuş lahanalar, ağızlara layık bir yemek ortaya çıkarıyor. Bu gün ne pişirsem diye düşünenlere Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması...
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması
Malzemeler
•    1 orta boy lahana
•    2 ve 2/3 su bardağı su
•    3 tatlı kaşığı tuz
•    6 büyük boy soğan
•    ¾  su bardağı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı çamfıstığı
•    1 ve 1/3 su bardağı pirinç
•    2 tatlı kaşığı şeker
•    2 yemek kaşığı kuşüzümü
•    1 küçük demet maydanoz
•    1 küçük demet dereotu
•    1,5 yemek kaşığı nane
•    ¾  tatlı kaşığı tarçın
•    ¾  tatlı kaşığı karabiber
•    ½  tatlı kaşığı yenibahar
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1 orta boy limon
Yapılışı
1.    Lahana yapraklarını yıkayın ve tencereye su ile 1 tatlı kaşığı tuzu koyun.
2.    Kaynayınca lahana yapraklarını ekleyin. Bir kez alt üst ederek yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika haşlayın.
3.    Kevgirle sudan çıkarıp, haşlama suyunu ölçün ve 2 ile 2/3 su bardağına tamamlayıp bekletin.
4.    Soğanı soyup yıkadıktan sonra, ince ince doğrayın.
5.    Yağ ve fıstıkla beraber tencereye koyup, kapağı kapatın.
6.    Kısık ateşte, bazen karıştırarak 20 dk. öldürün. Fıstıkların sararması için birkaç kez açık olarak karıştırın.
7.    Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin ve birkaç kez daha çevirin.
8.    Kalan tuz, şeker ve haşlama suyunun 1 ile 3/4 su bardağını sıcak olarak tencereye katın.
9.    Karıştırıp, üzerine kuşüzümünü serpin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 10-15 dk. pişirin.
10.  Diğer yanda maydanoz ve dereotunu yıkayıp, ayıklayın.
11.  İnce ince doğrayıp, nane, baharat ve limon suyu ile birlikte pişmiş pilava ekleyin.
12.  10 dk. dinlendirdikten sonra lahana yapraklarını büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölün.
13.  Yaprakların birer kenarına hazırlanan içten yerleştirin.
14.  Yan kenarları, içe doğru katlayıp sarın. Yayvan bir tencerenin dibine, maydanoz ve dereotu saplarıyla lahana yapraklarından yerleştirin.
15.  Dolmaları buraya dizin ve en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapatın.
16.  Haşlama suyunu ısıtıp, dolmaların kenarından tencereye ekleyin.
17.  Kısık ateşte yaklaşık 50 dk. pişirdikten sonra soğuyunca servis tabağına alın.
18.  Dilerseniz salçalı sos yapın ve üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız