Hem lezzet olarak hem de görsellik açısından mükemmel bir tarif olan Ayva Dolması ile güzel ve farklı bir akşam yemeği sofrası oluşturabilirsiniz. Benimde özel günlerde ve davet sofralarımda sık sık tercih ettiğim Ayva Dolması tarifi biraz uğraştırıyor fakat sonucu gerçekten bu zahmete değiyor..
Malzemeler
• 5 adet ayva
• 200 gr. kıyma
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• ¾ çay bardağı pilavlık bulgur
• 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
• 50 gr. tereyağı
• 2 su bardağı su
• ½ çay bardağı üzüm pekmezi
• 1 adet limon
• Karabiber
• Kimyon
• Tuz
Yapılışı
1. Ayvaları soyup üst kısmını keserek içini yarısına kadar oyun ve limonlu suda bekletin.
2. Limonun kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin.
3. Bulgur, maydanoz, sıvı yağ, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek karıştırın.
4. Hazırladığınız karışımı ayvaların içine tepeleme doldurun.
5. Ayvaları tencereye dizin ve tereyağını eritip pekmez ile karıştırın.
6. Sıcak su ekleyip ayvaların üzerine dökün.
7. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin.
8. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder