Lahana, bağışıklık sitemini güçlendiren, kansere yakalanma riskini azaltan, kansızlığı gideren, kabızlığı önleyen ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltan çok sağlıklı bir sebzedir ve bizim evde de oldukça sevilen bir lezzettir. Sıradaki tarifim de bizim evde çok sevilen o nefis lahana sarması… Ama bu sefer biraz farklı… Harcına tahin katarak hazırladım ve tahinin verdiği o muhteşem tadı da çok beğendim.
Malzemeler
• 1 su bardağı nohut
• 1 adet domates
• 1 çay bardağı tahin
• 2 adet orta boy soğan
• 1 adet orta boy lahana
• 1 çorba kaşığı salça
• 10 su bardağı pirinç
• 1 su bardağı sıcak su
• Tuz
• Karabiber
Sosu İçin
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz
• Karabiber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı su
Yapılışı
1. Lahananın sap kısmını kesin ve kestiğiniz kısım yukarda kalacak şekilde su koyduğunuz büyük bir tencereye alıp, ocağa oturtun.
2. Tenceredeki lahana yaprakları yumuşadıkça tencereden çıkartın.
3. Büyük olanları ikiye bölüp damarlarını temizleyin.
4. Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutu haşlayıp ezin.
5. Soğanları soyup ince ince doğrayın ve geniş bir kaba alın.
6. Domatesi rendeleyip soğanların üzerine ekleyin.
7. Üzerine nohut, pirinç, tahin, salça,tuz ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın.
8. Haşlanmış lahana yapraklarını düz bir zemine alın ve hazırladağınız harçtan iölerine doldurarak rulo şeklinde sarın.
9. Tencerenin tabanına birkaç lahana yaprağı serin.
10. Hazırladığınız lahana sarmalarınıda üzerlerine dizin.
11. Üzerine 1 tabak kapatıp 1 su bardağı sıcak su ialve edin.
12. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin.
13. Sosu için, tavada tereyağını eritin.
14. Salçayı ve suyu ekleyip karıştırın.
15. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra salça kokusu gidene kadar pişirip ocaktan alın.
16. Pişen lahana sarmalarını servis tabağına çıkarın.
17. Üzerine salçalı sosu döküp maydanozlarla süsleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder