Baget Ekmek
En güzel nimetlerden olan hatta kitaplara bile konu olan ekmek çavdarlısıyla, kepeklisiyle, beyaz unlusuyla vb. birçok çeşitiyle sofralarımızdan eksik etmediğimiz lezzetlerdendir. Olmazsa olmazlarımızdan olan ekmeklere yeni bir tarif daha eklemek istiyorum. Görüntüsüyle sizi cezbedecek ve sütlü yumuşacık kıvamıyla tadına doyamayacağınız işte bu Baget Ekmek tarifimi…
Malzemeler
• 1,5 su bardağı ılık süt
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 4 su bardağı beyaz un
• 1 silme yemek kaşığı maya
• 30 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yapılışı
1. Unu büyük ve derin bir kabın içine alın ve ortasını havuz gibi açın.
2. Ortasına kuru maya ve şekeri ilave edin.
3. Ilık sütü de üzerine dökün ve 10 dakika bu şekilde mayanın erimesini bekleyin.
4. 10 dakika sonunda yağı ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Mayalanması için üstünü bir bezle örtün ve 1 saat bekletin.
6. Hamur mayalanıp iki katına çıktığında hamuru 3 eşit parçaya bölün ve baget şekli verin.
7. Baget şekli verdiğiniz ekmekleri tepsiye dizin.
8. Ekmeklerin üzerine keskin bir bıçakla 3 derin kesik atın.
9. 20 dakika da tepside mayalandıktan önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
10. Sıcak yada soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder