Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Challah


Aslında Challah’ın hangi ülkeye ait olduğunu tam olarak bilmiyorum ama paskalya çöreğini andıran bir kıvamı ve görüntüsü var. Hafif tuzlu tadı ve enfes bir kokusu var. Hazırlarken ve yerken eğleneceğiniz bu ekmeğin işte size tarifi…
Challah
Malzemeler
•    2 paket kuru maya
•    1 su bardağı ılık su
•    ½ su bardağı şeker
•    4 adet yumurta
•    5 su bardağı un
•    2 çay kaşığı tuz
•    ½ su bardağı tereyağı
•    1 yemek kaşığı afyon tohumu
Yapılışı
1.    Geniş bir cam kase içinde ılık suda mayayı eritip, şekeri, 3 adet yumurtayı, unu, tuzu ve yağı ekleyin.
2.    Tahta kaşıkla hamur yapışkan, bulamaç gibi bir kıvama gelene kadar karıştırın.
3.    Daha sonra hamuru unlu yüzeye döküp, yoğurun ve gerektiğinde un ekleyerek, yumuşak ve elastik oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
4.    Hamuru hafif yağlı bir kaba koyup, üzerini nemli mutfak havlusu ile örtün.
5.    Yaklaşık olarak 1,5-2 saat dinlendikten sonra iki katına çıkan hamuru unlu yüzeye alın.
6.    4 eşit parçaya bölün ve uzun uzun şeritler yapın. Bu arada hamurunuz çok yumuşak kaldıysa unla toparlayın.
7.    Uzun şeritleri bir kenarında birleştirin daha sonra örmeye başlayın ve uçlarını birleştirin.
8.    Yağlı kâğıt ya da yağlı tepsi üzerine örgülü hamuru taşıyın ve üzerine kuru bir mutfak havlusu örtüp 45-60 dk. bekletin.
9.    Üzerine yumurta sarısını sürün, afyon tohumlarını serpip 180 °C fırının orta katında 30- 35 dk. pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız