Zeytinyağlı beyaz lahana sarması Türk mutfağının en gözde yemekleri arasında yer alır. Vazgeçilmezler arasında yer alan sarma akşam yemeklerini süsleyecek.
Malzemeler:
• 1 adet beyaz lahana
• 500 gr pirinç
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı kimyon _karabiber
• Kuş üzümü (yeterince)
• Çamfıstığı (yeterince)
• 1 adet domates
• 2 su bardağı su
Yapılışı:
1. Lahana yapraklarını ayırın yıkayıp geniş bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
2. Kuş üzümüne su ilave edip yarım saat suda bekletin.
3. Soğanı, biberi ve maydanozu ince ince doğrayın.
4. Pirinçleri duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzün.
5. Geniş bir tavanın içine zeytinyağını ilave edin, soğanları, çamfıstığını ilave edip pembeleşene kadar kavurun, ardından biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
6. Kavrulan malzemenin içine yıkanan pirinci ekleyin ve kavurun.
7. Kavurduktan sonra domates, maydanoz ve baharatlarını ekleyin ve 8_10 dk kavurun ve soğumaya bırakın ve kuş üzümünü ilave edip harmanlayın.
8. Haşlanan lahanaların ortadaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin.
9. Lahanaları hazırladığınız iç harcından ekleyerek sarın.
10. Geniş bir tencereye yerleştirip üzerine 1 su bardağı su ilave edip pişirin.
11. Servis tabağına alın ve yoğurt ve sos ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder