Sofralarımızdan eksik etmediğimiz, hepimizin severek yediği Biber Dolması tarifi..
Malzemeler
• 3 bardak pirinç
• 1 kg dolmalık biber
• 3 adet domates
• Yarım bağ maydanoz
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 2 adet kuru soğan
• 1 kaşık nar ekşisi
• Tuz, Karabiber, Pulbiber
• 2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı
Kuru soğan küçük küçük doğranır. Sıvıyağ ile tenceremizde kavrulur. Salçamız eklenir ve yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ekleriz. Domatesleri rendeler, kısık ateşte 5 dakika pişiririz. Ocağımızın altını kapatırız, sonra maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberimizi ekleriz. En son nar ekşimizi ekleriz. Dolmalık biberlerimizin içini doldururuz. Üzerine doğradığımız domatesleri kapak olarak kullanırız. Çok az sıvı yağ gezdirip, bir miktar su ile pişiririz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder