Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir dolmalar. Kimi zaman zeytinyağlı kimi zaman etli konuk olurlar sofralarımıza. Eh İftar sofraları da dolmasız olmaz elbette.
Malzemeler
• 5-6 adet patlıcan
• 4 adet dolmalık biber
• 3-4 kabak
• 3-4 adet domates
İç Harcı İçin
• 250 gr pirinç
• 150 gr kıyma
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 2-3 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 limonun suyu
Yapılışı
Soğan ve sarımsaklar ufak ufak doğrayın. Pirinçler yıkanır ve 1 limonun suyu hariç diğer malzemeler ile birlikte tüm iç malzemeler hep beraber harmanlayın. İç harcı hazırladıktan sonra sebzeleri oyun. İçlerini oyduğunuz sebzelerin içini bu harçla doldurun. Daha sonra tencereye pişme sırasına göre en alta patlıcanlar olmak üzere dizin. Dizme işlemi bittikten sonra üzerini kaplayacak şekilde su ekleyin ve ocağa koyun. Yaklaşık 1 saat orta hararetli ısıda pişirin. Pişmeye yakın ayırdığınız limon suyunu sıkın. Servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder