10 dakikada hazırlanan makarnalar, üzerine eklediğimiz leziz soslarla başlı başına bir akşam yemeği oluşturabilir, bir kadeh şarap eşliğinde soframızı ziyafete dönüştürebilir. İşte bu değişik ve lezzetli sosta kısa sürede farklı bir lezzet yaratmanız için harika bir tarif.
Malzemeler
• Yarım paket makarna
Etli Orman Sos için
• 300 gr yağsız dana eti
• 80 gr dana ciğeri
• 1/2 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
• 1 soğan
• 1 kereviz sapı
• 1 diş sarımsak
• 1 domates
• Kekik
• Mercanköşk
• Biberiye
• ½ su bardağı şarap
• Rendelenmiş keçi peyniri
• ½ su bardağı sebze suyu
• 6-7 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Sarımsak, kereviz sapı ve biberi ufak ufak doğrayın.
2. Tencerede zeytinyağını ısıtıp doğranmış sebzeleri, ufak kuşbaşı doğranmış et ve ciğeri ekleyip karıştırın.
3. Tuz ve karabiber serpip pembeleşinceye kadar kavurun.
4. Kavrulduktan sonra şarabı ilave edin.
5. Şarap buharlaşınca biberiye, mercanköşk ve kekik ekleyip karıştırın.
6. Zeytinleri ufak doğrayıp, küp şeklinde doğranmış domatesle birlikte tencereye boşaltın.
7. Sosa, sebze suyunu ve peyniri ekleyip 5-6 dakika harlı ateşte kaynatın.
8. Ateşin altını kısıp kapağı kapalı olarak et yumuşayıncaya kadar pişirin.
9. Makarnayı haşlayıp süzün.
10. Sosu üzerine dökerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar• Mercanköşk ormanlık alanlarda yetişen antimikrobiyel ve antioksidan özelliği taşıyan hoş kokulu bir bitki türüdür. Aktarlarda ve marketlerin baharat bölümlerinde bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder