Yorgun akşamların, kısıtlı zamanların en sevdiğim lezzetidir makarna. Değişik lezzetleri seviyorsanız, yeni tatlara açıksanız, evdeki malzemelerinizle hayal gücünüzü birleştirdiğinizde sayısız kombinasyon, sayısız lezzet yaratmak mümkündür. İşte bu tarifte böyle akşamların birinde ortaya çıkmış tariflerden biri...
Malzemeler
• 1 paket makarna
• 300 gr börülce
• ½ çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
• 4 adet havuç
• 1 adet kuru soğan
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Börülceleri ve havuçları haşlayıp dilimleyin.
2. Bir tencerede suyu kaynatın.
3. İçine tuz, çok az sıvıyağ ve makarnaları ilave edip 15 dakika haşlayın.
4. Haşladığınız makarnaları soğuk suyla soğutup süzün ve süzdükten sonra geniş bir kaba alın.
5. 1 tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyup, halka halka doğranmış soğanlarınızı ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin.
6. Haşlanmış tavuk gögüslerini küçük parçalar halinde didikleyin, doğranmış havuç ve börülcelerle birlikte soğanlara ekleyip tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. 3-4 dakika daha soteleyin.
7. 3-4 dakika daha soteleyip, makarnanızın üzerine dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder