Pişerken etrafa yaydığı o iştah açan kokusu ve piştikten sonraki lezzeti ile bağımlısı olacağınız bu Fırında Sucuklu Makarnayı yorgun akşamlarınızın lezzetli öğünü olarak pratik bir şekilde hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
• ½ paket makarna
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tablet et suyu
• Tuz
Beşamel Sosu İçin
• ½ paket margarin
• 3 çorba kaşığı un
• 1 litre süt
• 1 çay kaşığı karabiber
• Tuz
Üzeri İçin
• ½ kangal sucuk
• 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
1. Makarna için tencereye su koyun ve kaynatın.
2. İçine sıvıyağ, et suyu ve tuzu ekledikten sonra makarnayı koyup haşlayın.
3. Haşlananan makarnayı süzün.
4. Beşamal sosu için, maragarini eritin ve üzerine un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
5. Sütü azar azar ilave edip topaklanmayacak şekilde sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
6. Tuzunu ve karabiberinide ekledikten sonra ocaktan alın.
7. Makarnayı borcama dökün ve üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırın.
8. Halka şekilinde ince ince doğradığınız sucukları da makarnaya ekleyip hafif karıştırın.
9. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serptikten sonra önceden 250 C’ye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
10 Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder