Karadeniz yöresine ait ve mısır unu ile yapılan bu ekmeğin çeşitlerini fırınlarda ve marketlerde kolayca bulabilirsiniz. Yoğurt ile birlikte lezzetli bir ikili oluşturan Mısır Ekmeğinin yapımı başta zor gelebilir. Fakat bu moralinizi bozmasın. Bende ilk denemelerimde zorlandım fakat zamanla mis gibi taze taze mısır ekmekleri yapmaya alıştım. Sizde ev yapımı mis gibi ekmekleriniz olsun istiyorsanız, haydi ilk deneme için mutfağa..
Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• ½ su bardağı un
• 4 su bardağı mısır unu
• 1,5 su bardağı kaynamış su
• 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
• Yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu derince bir kaba alarak iyice çırpın.
• Karışımın üzerine unu, mısır ununu ve kabartma tozunu beraberce eleyin ve karıştırın.
• Son olarak, sıcak suyu ekleyerek karıştırın.
• 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayın ve un serpip karışımı dökün.
• 180 °C önceden ısıtılmış fırında, 40 dk. kadar üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Notlar
• Karışımı çırpma teli ile karıştırınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder