Bir İtalyan sosu olan pesto sosu, taze fesleğen yaprakları, sarımsak, çam fıstığı, peynir ve zeytinyağı ile hazırlanır. İnanılmaz lezzetli olan bu sosun besin değeri ve kalorisi de lezzeti kadar yüksektir çünkü ana maddesi çam fıstığıdır. Fesleğinin müthiş kokusu ile sofralarınıza farklı bir tat ve lezzet katmak, makarnalarınızı renklendirmek için, bugün Pesto sos ile sofralarınızda değişiklik yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler
• 1/2 paket spagetti makarna
Pesto Sos İçin
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 4 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı çam fıstığı ( dolmalık fıstık)
• 4 yemek kaşığı mozerella peynir rendesi
• 3 yemek kaşığı kuru fesleğen veya 8-9 dal taze fesleğen
• 100 ml. sıvı krema
Yapılışı
1. Krema hariç diğer malzemeleri doğrayıcıya koyun ve ezilmelerini sağlayın.
2. Malzemeyi sos tavasına alın ve krema ekleyip 1 dk. kısık ateşte çevirin.
3. Soğutmadan, tabağa alınmış spagettinin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Notlar• Arzu ederseniz mozarella peyniri yerine 3 yemek kaşığı kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı tulum peyniri kullanabilirsiniz.
• Eğer taze fesleğen konacaksa, rondodan geçirmek yerine, elde ince doğrayıp sosa katılmalıdır, rondoda ezilince acılık olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder